5 Eylül 2016 Pazartesi

Benim ünlü muz ekmeği tarifi (yumurtasız) / My famous banana bread recipe (no eggs)


Bu pazartesi hiç kozmetik ilgili olmayan bir tarifi paylaşmak istiyorum: muz ekmeği kek. Aslında ekmek değil, normal bir kek ama renk kahverengi olduğu için ona öyle diyorlar. Bu tatlı benim Türk arkadaşlarım çok seviyor, nasıl yapılır herkes soruyor :) ve artık benden bu tatlıyı bekliyor. 
Bu tatlıyı yapmak çok kolay, bir kaç tane malzeme lazım oluyor ve aynı zamanda vegan versiyon kolayca olabiliyor. 

Malzemeleler:
  • 200 gr un,
  • 150 gr kahverengi şeker,
  • 125 gr tereyağı (eğer kek tam vegan olsun istiyorsanız ay çekirdeği, hindistan cevizi veya benzer yağ kullanabilirsiniz),
  • 2 büyük muz,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı karbonat,
  • 0.5 tatlı kaşığı kuru zencefil,
  • 0.5 tatlı kaşığı tarçin,
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi.

Nasıl yapılır?
  1. Tüm kuru malzemeleri birlikte koyun: un, kabartma tozu, karbonat, zencefil, tarçın.
  2. Tereyağı ve şekeri bir tencereye koyun ve kısık ateşe tereyağ eriyene kadar bekleyin. 
  3. Muzları bir çatal ile ezin.
  4. Un karışımına eritilmiş tereyağı ve şekeri koyun.
  5. Ezilmiş muzları ekleyin ve yavaşça hepsini karıştırın.
  6. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve tekrar yavaşça herşeyi karıştırın.
  7. Hamuru bir kek kalıbına koyun, ben bazen küçük kek kalıbına yapıyorum, 
  8. 180 derece ısıtılmış fırına hamuru koyun ve 25-30 dakika pişirmeye bırakın (zaman fırına göre değişebilir. Eğer küçük kekler gibi yaparsınız daha hızlı pişer).
  9. Kek piştikten sonra soğutmaya bırakın ve sadece soğuduğu zaman kesin. Afiyet olsun.
Kek içine kuru meyve, ceviz ve başka baharatlar ekleyebilirsiniz. Eğer kuru meyve ekleyeceksiniz, daha az şeker kullanın. Çok umarın beğenirsiniz. Kendinize iyi bakın ve iyi pazartesiler.


 My famous banana bread recipe (no eggs)


This Monday I would like to start with different recipe, totally not related with cosmetics :) It is simple, but very delicious banana bread recipe. It is one very beloved desert between my Turkish friends, everybody who tried loved it.
It is very easy to make, requires only several ingredients, doesn't need eggs and can be easily made vegan version too.


Ingredients:
  • 200 gr of flour,
  • 150 gr of brown sugar,
  • 125 gr of butter (for vegan version use vegetable oil like sunflower, coconut and etc.),
  • 2 big bananas,
  • 1 tea spoon baking powder,
  • 1 tea spoon baking soda,
  • 0.5 tea spoon of dried ginger,
  • 0.5 tea spoon of cinnamon,
  • 1 tea spoon of apple cider vinegar.
How to make?
  1. Mix all dry ingredients together: flour, baking powder, baking soda, ginger, cinnamon. 
  2. Put butter and sugar on small heat to melt the butter. 
  3. Smash bananas with fork.
  4. Pour melted butter and sugar on flour mix.
  5. Add smashed bananas and mix everything together slowly.
  6. Add one tea spoon of apple cider vinegar and mix everything slowly again.
  7. Now put pastry into baking form or I like to make it as a cupcakes shape.
  8. Put into 180 C degrees heated oven for 25-30 minutes (it depends on your oven and if you make it as a cupcakes it will need less time to bake).
  9. Let the banana bread to cool down and only then cut it. Bon Appetit.
You can also add dried fruits, nuts, and etc. If you add dried fruits, use less sugar. I also like to add chai latte spices. I hope you will try and like it :) Take care and have a nice Monday. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder